Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κούκλα από κουτάλα με 4 απλά βήματα!!!

Τα παιδιά από κούνια έχουν μεγάλη αγάπη για τις κούκλες!Μέσω της κούκλας και του κουκλοθεάτρου τα παιδιά μπορούν να εκφράζονται,να κοινωνικοποιούνται και να αφήνουν ελεύθερο τον εαυτό τους!Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές έτοιμες και όμορφες κούκλες για αυτό το λόγο.Γιατί όμως να μην φτιάξετε παρέα εσείς με το παιδί?Είναι μια πολύ όμορφη ασχολία και δεν είναι καθόλου δύσκολο!Παρακάτω θα σας γράψω μερικά απλά βήματα για να φτιάξετε μαζί την δικιά του κούκλα για κουκλοθέατρο.

Υλικά

  • Μια κουτάλα μαγειρικής
  • Καλτσάκια διάφανα
  • Λαστιχάκια
  • Βαμβάκι
  • Βελόνα-Κλωστή/ή κόλλα
  • Υφάσματα ή Τσόχα 
  • Μαρκαδόρους
  • Μαλλί πλεξίματος

    Βήμα Πρώτο


    Παίρνετε την κουτάλα και τυλίγεται το επάνω μέρος με βαμβάκι έτσι ώστε να φαίνεται στρογγυλό σαν κεφαλάκι.Βάζετε από πάνω το καλτσάκι και το στερεώνεται με το λάστιχο στο "λαιμό" της κουτάλας.

     Βήμα Δεύτερο

Ξεκινάτε να φτιάχνεται το σώμα της κούκλας,Ανάλογα αν είναι αγόρι ή κορίτσι η κούκλα σας βάζετε το βαμβάκι σε σχήμα φορέματος ή μπλούζας-παντελονιού.Στα χεράκια ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το κεφάλι,με το καλτσάκι δηλαδή και το λάστιχο.( Έτσι θα φαίνεται σαν δέρμα και όχι σαν βαμβάκι).Επίσης αν είναι αγόρι,μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στα πόδια.


Βήμα Τρίτο


Παίρνεται το ύφασμα και το ράβεται στο σχήμα του ρούχου.Το βαμβάκι θα κάνει το ρούχο να φαίνεται πιο "γεμάτο" σαν να υπάρχει κανονικό σώμα μέσα.Μπορείτε αντί για ράψιμο,αν θέλετε να το κάνει το παιδί μόνο του,να χρησιμοποιήσει μια κόλλα ρευστή.


Βήμα Τέταρτο



Η κούκλα σας είναι σχεδόν έτοιμη.Ζωγραφίστε το πρόσωπο της με μαρκαδόρους και κολλήστε για μαλλιά το μαλλί πλεξίματος.Μόλις την πιάσει το παιδί στα χέρια του θα αποκτήσει ζωή!





Οι κούκλες σας λογικά θα δείχνουν κάπως έτσι!Με αυτή τη διαδικασία το παιδί σίγουρα θα διασκεδάσει και θα ενδιαφερθεί πιο πολύ για το κουκλοθέατρο!!!!!Και είναι μια οικονομική λύση καθώς μια κούκλα έτοιμη θα στοίχιζε σίγουρα παραπάνω!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου