Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

5 τρόποι για γρήγορο ύπνο!


Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως μπορείτε να κοιμίσετε εύκολα ένα μωρό.Πολλές φορές τα παιδιά και κυρίως τα βρέφη είναι αναστατωμένα.Εδώ θα σας γράψω μερικούς τρόπους που θα βοηθήσουν το παιδί σας να κοιμηθεί πιο γρήγορα!

1)Χρησιμοποιήστε λευκό ήχο

Τα παιδιά είναι συνηθισμένα από τη μήτρα να ακούει τον χτύπο της καρδιάς καθώς και τον ήχο από το παλμό του αίματος στο πλακούντα!Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έναν επαναλαμβανόμενο ήχο όπως μια ήρεμη μελωδία ή ακόμη και ένα "σσσσσ" που θα κάνετε εσείς κάθε φορά που εκπνέει !

2) Με άρωμα....Λεβάντας !

Οι ειδικοί έχουν αναφέρει σε χιλιάδες έρευνες ότι τα παιδιά χαλαρώνουν με αρώματα όπως το άρωμα της λεβάντας!Καλό θα είναι όταν θέλετε να βάλετε το παιδί για ύπνο,να προηγηθεί ένα μπάνιο με κάποιο σαμπουάν με λεβάντα,ή αφρόλουτρο ή ακόμα και αν δεν κάνει μπάνιο με μια λοσιόν.Στο εμπόριο θα βρείτε πάρα πολλά τέτοια προϊόντα τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και εσείς!Έτσι πολύ εύκολα το παιδί θα συνδυάσει την αγκαλιά σας με αυτό το άρωμα και ο ύπνος θα γίνει παιχνιδάκι!

3)Προετοιμασμένοι από το πρωί!

Τα πιο πολλά παιδιά δεν μπορούν να κοιμηθούν καθώς δεν είναι κουρασμένα!Φροντίστε να το βοηθήσετε να φτιάξει πρόγραμμα από τους πρώτους μήνες κιόλας και κάθε μέρα να προτιμάει να παίξει ή να ασχοληθεί με κάποιες χρήσιμες δραστηριότητες ώστε να είναι αρκετά κουρασμένο το βράδυ!Αν φοράει ακόμη πάνα φροντίστε να είναι καθαρό και αλλαγμένο ,καθώς και να έχει φάει καλά!Έτσι θα είναι ακόμη πιο εύκολο να κοιμηθεί.

4)Τυλίξτε το μωρό σας!

Μια απίστευτη συμβουλή για τους σχεδόν νεογέννητους μας φίλους!Τα μωρά κοιμούνται πιο εύκολα τυλιγμένα (είτε με μια μαλακή κουβερτούλα,με ένα δροσερό σεντονάκι κτλπ) .Με το να "φασκιώσετε" το μωρό σας το βοηθάτε να ηρεμήσει καθώς αυτή η διαδικασία μιμείται την στενότητα της μήτρας!Το βρέφος θα χαλαρώσει πολύ και θα αισθάνεται μια ασφάλεια!

5)Ενοχλητικοί παράγοντες

Το παιδί στον ύπνο ενοχλείται από πολλά πράγματα.Φροντίστε να έχετε αφαιρέσει τα            ενοχλητικά αντικείμενα είτε από την κούνια του είτε από το κρεβάτι του. Ελέγξτε ότι φοράει βαμβακερά και μαλακά ρούχα και όχι πολύ ζεστά. Προτιμήστε την ζεστασιά να την παρέχουν τα σκεπάσματα καθώς το παιδί ενοχλείτε από τα πολύ βαριά ρούχα!

Προσωπικά σας εύχομαι καλή επιτυχία και να σας βοήθησαν οι συμβουλές μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου