Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Μπάνιο!Πως θα μετατρέψετε τον "εχθρό" σε μια ευχάριστη διαδικασία!


Μήπως και το δικό σας παιδί συμπεριφέρεται σαν ένα μικρό γατάκι και αποφεύγει το νερό?Μόλις ακούσει την λέξη μπάνιο παθαίνει υστερία και κλαίει?Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα είναι η έχθρα παιδιού-νερού!Μην ανησυχείτε!Εδώ θα δείτε μερικούς τρόπους για να κάνετε το μπάνιο του μωρού σας όχι απλά μια εύκολη διαδικασία,αλλά ένα ευχάριστο παιχνίδι που θα λατρέψει!
  1. Οργανωθείτε.!Αγοράστε μια πιο μικρή μπανιέρα ,κατά προτίμηση χρωματιστή που θα του τραβήξει το ενδιαφέρον!Όλα τα παιδιά σχεδόν απωθούνται από την όψη της κανονικής μπανιέρας που χρησιμοποιούμε!
  2. Όχι άλλη μια βαρετή συνήθεια.! Πάρτε το παιδί σας αγκαλιά και καθίστε στο σαλόνι!Βάλτε να παίζει ένα χαρούμενο τραγούδι που να έχει σχέση με το νερό (τα παπάκια είναι μια πολύ καλή επιλογή).Ξεκινήστε να χορεύεται στο σαλόνι,και προχωρήστε προς τα άλλα δωμάτια.Τυχαία πάντα καταλήξτε στο μπάνιο!Όχι δεν πρόκειται να κάνει μπάνιο,οι καταστάσεις θα το φέρουν!
  3. Καλό θα είναι να έχετε προετοιμαστεί.!Όλα τα παιδιά έχουν κάποιο αγαπημένο παιχνίδι.Βάλτε το κοντά στην καινούργια του μπανιέρα η οποία θα είναι ήδη γεμάτη με διάφορα παιχνίδια όπως παπάκια,νεροπίστολα κ.α!Με την πρώτη ματιά θα ενθουσιαστεί!
  4. ΝΑΙ στις φωσφόριζε ράβδους! Τα παιδιά ξετρελαίνονται με τα έντονα χρώματα καθώς τους τραβάνε όλο το ενδιαφέρον!Θα τις βρείτε στα Jumbo σε τιμές που δεν ξεπερνάνε το 1 ευρώ!Φροντίστε να είναι κοντά εκείνη την στιγμή και ρίξτε τις μέσα στο νερό.Σβήστε τα φώτα!!Το χρώμα θα γίνει πιο έντονο και ο πολύχρωμος εχθρός-μπανιέρα θα γεμίσει χρώματα!
  5. Κάντε τα παπάκια.!Τα παιδιά λατρεύουν τα μουσικοκινητικά παιχνίδια.Και φυσικά τα παπάκια χρειάζονται το νερό.Άρα σαν μικρό παπάκι θα ακολουθήσει την διαδικασία,κουνώντας τα φτερά του μέσα στο νερό!
  6. Τέλος δώστε του τις επιλογές που χρειάζεται.! Τα παιδιά θέλουν να νιώθουν ότι αυτά κάνουν κουμάντο.Ρωτήστε το αν θέλετε να ξεκινήσετε από τα χεράκια ή τα ποδαράκια!Με το που ξεκινήσετε να τα λούζετε,παίξτε με τον αφρό!Φτιάξτε του διάφορα χτενίσματα-μαλλιά και δείξτε του σε έναν καθρέφτη!Θα γελάσετε και εσείς και το μικρό παπάκι με την ψυχή σας!



Έτσι το παιδί σας θα δει τον εχθρό σαν ένα ευχάριστο παιχνίδι!Μπορεί να πάρει αρκετή ώρα η προετοιμασία,αλλά αξίζει οι μικροί μας φίλοι να αγαπήσουν αυτή την συνήθεια και να διασκεδάσουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου