Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Μουσικά όργανα!!Εύκολα,γρήγορα και οικονομικά!!


Καλησπέρα φίλοι μου!!!
Ακολουθεί μια ανάρτηση που είχα υποσχεθεί!!! Πως μπορείτε δηλαδή να φτιάξετε μουσικά όργανα με τους μικρούς αγγέλους!Εύκολα,οικονομικά και διασκεδαστικά!Είτε στο παιδικό σταθμό είτε στο σπίτι!Για να δούμε :


Κιθάρα :


Υλικά :

1)Κουτί παπουτσιών
2)Λαστιχάκια
3)Ραβδάκι
4)Κόλλα ή ταινία



Τρόπος Κατασκευής :


Κάντε μια τρύπα στο κέντρο του κουτιού.Τεντώστε πολλά λαστιχάκια διαφορετικών μεγεθών κατά μήκος  του κουτιού παπουτσιών. Στερεώστε με ταινία ένα ραβδί με ασφάλεια σε ένα άκρο του πλαισίου για να ενεργεί ως ο βραχίονας της κιθάρας. Κολλήστε ή δέστε τα λάστιχα. Επειδή τα λάστιχα είναι σε διαφορετικά μεγέθη και θα είναι περισσότερο ή λιγότερο τεντωμένα, μπορείτε να κάνετε διάφορες "νότες "

Τύμπανο:




Υλικά:

1)Κουτάκια μεταλλικά (από καφέ,φρουτόκρεμα κτλπ)
2)Μπαλόνια
3)Λαστιχάκια

Τρόπος Κατασκευής:

Παίρνεται το κουτάκι και κόβετε το στόμιο του μπαλονιού (επάνω μέρος του μπαλονιού).Το τεντώνεται και το στερεώνεται στο επάνω μέρος του κουτιού,έτσι ώστε να δείχνει σαν μεμβράνη.Τα διάφορα μεγέθη κάνουν  διαφορετικούς ήχους καθώς οι μικροί μας φίλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μολύβια ξύλινα για μπαγκέτες. 



Μαράκες:


Υλικά:

1)Μπουκαλάκια νερού (πλαστικά) ή γυάλινα
2)Φασόλια ή ρύζι

Τρόπος Κατασκευής:

Ανοίξτε το μπουκάλι και τοποθετήστε μέσα το ρύζι ή τα φασόλια.Κλείστε το και οι μαράκες σας είναι έτοιμες!!Το παιδί μπορεί να ζωγραφίσει το μπουκάλι για να δείχνει πιο όμορφο με τέμπερες!!!


Ξυλόφωνο

Υλικά:

1)Γυάλινα μικρά μπουκαλάκια (6-7)
2)Τέμπερες

Τρόπος Κατασκευής:

Γεμίστε τα μπουκαλάκια με διάφορες ποσότητες νερού (Στο ένα περισσότερο,στο άλλο λιγότερο).Ρίξτε μέσα χρώμα διαφορετικό στο καθένα για να μπορεί να συνδυάσει τον ήχο με το μπουκαλάκι και το χρώμα!Έτσι το μικρό σας μπορεί να φτιάξει την δικιά του μελωδία!

Φυσικά η διακόσμηση εξαρτάται μόνο από αυτούς!Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου