Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ταξιδιωτικός οδηγός,κατά της βαρεμάρας για τους μικρούς μας φίλους!!!

Καλησπέρα και καλό μήνα αγαπημένοι φίλοι!!!

Μόλις έφτασε ο μήνας που οι πιο πολλοί παίρνετε άδεια!!Ετοιμάζεστε λοιπόν για ένα ταξίδι,με αμάξι ή κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο...Για να δούμε,πως θα κρατήσετε απασχολημένο το μικρό ζουζούνι τόση ώρα,για να ξεχνάει και την ζαλάδα που του δημιουργείται???Ακολουθούν μερικές λύσεις που θα κάνουν το ταξίδι πιο εύκολο και την ώρα να περάσει πιο γρήγορα!!!

Φαγητό: Επειδή πάντα έχουμε κάτι φαγώσιμο στο ταξίδι, τα παιδιά  πλέον, πριν ακόμα βγούμε από το parking έχουν ήδη ρωτήσει αν " έχει τίποτα να φάμε??". Το φαγητό θα τα κρατήσει απασχολημένα να μασουλάνε για λίγη ώρα. Προσέξτε να μην είναι κάτι με ζουμιά μόνο! Κρίμα το αμάξι-μεταφορικό μέσο!!Φρούτα, ξηροί καρποί, δημητριακά, τοστάκια και ένα σωρό άλλες επιλογές,η απόφαση δική σας!!!Και αν ζαλίζεται μην του το δώσετε!!

Ένα ωραίο cd με παραμύθια: Αν είναι πρώτη φορά που θα το ακούσουν, ακόμα καλύτερα. Πιάνει σε όλες τις ηλικίες και το ακούνε για ώρες!!!!

Παιδικά τραγούδια: Τα πιτσιρίκια ακούνε τα τραγούδια που τους αρέσουν και ξεχνιούνται. Δεν πιάνει πάντα, ούτε όσο το cd με τα παραμύθια, αλλά θα κάνει δουλειά τις περισσότερες φορές. !!!

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις: Μέσα στο αυτοκίνητο,στο πλοίο,αεροπλάνο έχουμε πολύ χρόνο να αφιερώσουμε στα παιδιά και είναι ευκαιρία να συζητήσουμε απορίες τους ή άλλα που τους ενδιαφέρουν. Προσοχή φυσικά γιατί αυτό πολλές φορές οδηγεί σε συζητήσεις που δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε, όπως το πως γεννιούνται τα παιδιά και άλλα τέτοια. Δεν είναι κακό, απλώς να ξέρετε πως θα έρθουν οι συζητήσεις πριν την εποχή που νομίζετε…

Παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε : Και πάλι εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών. Να κάποιες ιδέες!!!

α. Βρες λέξη που να αρχίζει από… Μπορεί να έχει πολλές παραλλαγές, λέξη που να αρχίζει από συγκεκριμένο γράμμα ή συλλαβή, λέξη που να αρχίζει από την τελευταία συλλαβή της προηγούμενης κλπ(για πιο μεγάλα παιδιά). Χάνει όποιος δε βρει λέξη στη σειρά του. 

β. Βρες ποιόν σκέφτομαι… Κάποιος βάζει ένα χαρακτήρα στο μυαλό του και οι άλλοι προσπαθούν να βρουν ποιόν έχεις βάλει κάνοντας ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με ναι ή όχι (πχ είσαι άνθρωπος; ). Κερδίζει όποιος το βρει. Φυσικά και αυτό το παιχνίδι σηκώνει παραλλαγές, καθώς μπορούν να μπουν χαρακτήρες από παραμύθια,τραγούδια κτλπ..

Εύχομαι οι συμβουλές μου να βοηθήσουν και να νικήσουν την βαρεμάρα και την γκρίνια του ταξιδιού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου